ASKIM

LIVSMEDEL

KÖPCENTRUM

Frölunda Torg

Sisjöns köpcentrum

421 – köpcenter i Högsbo

FÖRSKOLOR

I Askim-Frölunda-Högsbo finns 52 förskolor och fyra familjedaghem. Av förskolorna är 33 kommunala och 19 fristående. Det finns två öppna förskolor.

GRUNDSKOLOR

I Askim-Frölunda-Högsbo finns 16  grundskolor och två särskolor för elever mellan 6 och 16 år. I skolorna finns förskoleklasser och fritidshem. Två av skolorna är fristående grundskolor.

Områdesguide Askim

ASKIM

I sydvästra Göteborg bland glittrande hav och solvarma klippor hittar vi stadsdelen Askim. Områdets läge med närhet till havet har bidragit till dess attraktivitet för bosättning i området. Givetvis består stadsdelen av mycket mer än salta friluftsbad. Variationerna är generösa med skog, parker och ströv- och friluftsområden.

Bostadsområdena är varierande med villor, flerfamiljshus och storstadsbebyggelse. Här finns något för alla smaker.

Den centrala punkten i stadsdelen är Frölunda Torg med kaféer, butiker och service.

Fyra tips om Askim:

1. Utforska stadsdelen med cykel. Via Gamla Säröleden slingrar sig cykelbanan förbi vacker natur och hav. Dessutom är det platt och lätt att cykla. Stanna till för en stunds fika på klipporna med hänförande vy.

2. Boka in en utflykt till Amundön som bjuder på trevliga strövområden och badstrand. Större delen av ön består av klippor och hällmark omväxlande med små hedar. Välbesökt både sommar och vinter.

3. För den golfintresserade finns World of Golf som är ett av Europas modernaste och mest kompletta golfträningscenter som även erbjuder gym. Här finns en 9-håls närspelsbana.

4. Om du tröttnar på att vara ute i naturen finns köpcentrumet Frölunda Torg med butiker, restauranger och caféer, serviceföretag, kommunal service samt vård- och omsorgsgivare. Allt man kan önska sig.

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär