ASKIM

LIVSMEDEL

KÖPCENTRUM

Frölunda Torg
Sisjöns köpcentrum
421 köpcentrum

FÖRSKOLOR

I Askim-Frölunda-Högsbo finns 52 förskolor och fyra familjedaghem. Av förskolorna är 33 kommunala och 19 fristående. Det finns två öppna förskolor.

GRUNDSKOLOR

I Askim-Frölunda-Högsbo finns 16  grundskolor och två särskolor för elever mellan 6 och 16 år. I skolorna finns förskoleklasser och fritidshem. Två av skolorna är fristående grundskolor.

Områdesguide Askim

MED HAVET SOM GRANNE

I sydvästra Göteborg bland glittrande hav och solvarma klippor hittar vi stadsdelen Askim. Områdets läge med närhet till havet har bidragit till dess attraktivitet för bosättning i området. Givetvis består stadsdelen av mycket mer än salta friluftsbad. Variationerna är generösa med skog, parker och ströv- och friluftsområden.

Stora Amundön
Stora Amundön bjuder på härliga bad och mångskiftande landskap med allt från strandängar till ekskogar. På väg ut till klipporna kan du gå genom en hästhage. Här finns både klippor och underbara små stränder.

Öva din sving
Det är inte bara att svinga klubban och hoppas att bollen far åt det håll som du planerade. Det krävs precision, teknik och kraft. För den golfintresserade finns World of Golf som är ett av Europas modernaste och mest kompletta golfträningscenter som även täcker upp styrkedelen med eget gym. Här finns en 9-håls närspelsbana.

Shoppa loss som aldrig förr
Om du tröttnar på att vara ute i naturen finns köpcentrumet Frölunda Torg med butiker, restauranger och caféer, serviceföretag, kommunal service samt vård- och omsorgsgivare. Allt man kan önska sig.

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär