KUNGSLADUGÅRD

NÄRSERVICE

I Kungsladugård nära Mariaplan ligger Coop Nära och ICA  Nära Toppen finns på Mariagatan 3.

KOMMUNIKATION

Enklast att ta sig till Kungsladugård är med spårvagn. Här trafikeras spårvagn 3, 9 och 11. Flertalet hållplatser finns bland annat vid Vagnhallen, Ostindiegatan, Mariaplan och Godhemsgatan med flera.

FÖRSKOLOR

I området finns det gott om förskolor bland annat Liljan, Birger Jarlsgatan 1 förskola, Fridhemsgatan 11 A förskola, Bankebergsgatan 5 förskola och Slottsskogsgatan 90 förskola.

GRUNDSKOLOR

Kungsladugård hör till Majorna-Linnés Stadsdelsförvaltning. De erbjuder bland annat Fjällskolan F-9, Freinetskolan Bild & Form F-9, Karl Johansskolan F-6, Kungsladugårdsskolan F-6, Nordhemsskolan åk 4-9 och Oscar Fredriksskolan F-6.

Områdesguide Kungsladugård

KUNGSLADUGÅRD

I Kungsladugård behöver vi inte påminna oss om att dra ner på tempot och njuta. För den som anser att mat och dryck hör till livets väsentligheter så finns flertalet kaféer och restauranger vid Mariaplan och runt hörnet. Däremellan ligger mysiga och nischade butiker som bidrar till den trivsamma och genuina känsla som finns i området.

Lägg till plaskdammen från 1930-talet som är Göteborgs enda kvarvarande, där man om sommaren svalkar ben och fötter. För dig med spring i benen, stor som liten, finns den klassiska Gröna Vallen med fotbollsplaner och lekplats. En naturlig mötesplats för människor med olika intressen.

 

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär