HISINGS BACKA

NÄRSERVICE

Mitt i Backa ligger Selma Lagerlöfs Torg som erbjuder mataffär, fiskbil apotek m.m. På andra sidan alltså i Bäckebol finns ett bredare utbud av affärer så som Elgiganten, XXL, Coop och Hemtex med flera. Om vi tar oss mot de centrala delarna av Hisingen finner vi Backaplan som är i full omvandling.

KOMMUNIKATION

Genom Hisings Backa passerar stombuss 18 som går mellan Skälltorp-Backa-Johanneberg. Vidare finns buss 47 som går mellan Tuve-Backa Industriområde-Hjalmar Brantingsplatsen.

FÖRSKOLOR

I backa finns det gott om förskolor. Författaregatan 11 förskola, Oxerödsgatan 1 förskola, Krumeluren 6 förskola, Backa Västergård och Förskolan Selma för att nämna ett par stycken.

GRUNDSKOLOR

Brunnsboskolan F-9, Backaskolan F-5, Skälltorpsskolan 6-9, Brudbergsskolan F-5,
Svenska Balettskolan 4-9, Backatorpsskolan F-6, Skogomeskolan F-5, Waldorfskolan Grenkvist 6-9 och Fenestra St: Jörgen F-9.

Områdesguide Hisings Backa

HISINGS BACKA

När du bor i Hisings Backa har du nära till allt! Med närhet till vacker och lummig natur i ett barnvänligt område med rikt utbud av fritidsaktiviteter för både stora som små. Närmaste köpcentrum hittar du på Bäckebol och på Backaplan. Bebyggelsen består utav bostadsrätter, hyresrätter, trevliga villa- och radhusområden samt nybyggnationer särskilt i Skogome och Sankt Jörgen.

Om du för blicken till Backadalen som ligger söder om Skälltorpsvägen kommer du till ett mysigt område som är mycket populärt hos barnfamiljerna. Mycket för dess lugna läge med omslutande natur med trevliga strövområden och gångavstånd till både för- och grundskola. För den aktive finns det flertalet alternativ. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor m.fl..

 

 

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär