HISINGS KÄRRA

LIVSMEDEL

På Torget finner du matbutik, bank och restaurang. Inte långt bort finner du även Bäckebol Homecenter med ett samlat utbud för dig som vill förnya eller renovera ditt hem. Här finns även IKEA och Coop.

KOMMUNIKATION

Rosa Express som går mellan Gerrebacka-Nordstan-Billdal. Buss 40 (Angered C-Bäckebol-Hjalmar Brantingsplatsen), buss 402 (Nödinge-Bohus-Kärra-Lindholmen), 311 (Kungälv-Ingebäck-Bäckebol-Göteborg).

FÖRSKOLOR

Lillekärr Södra 53, Svenska kyrkans förskola Duvan, Prilyckegatan 147 förskola, Prilyckegatan 315 förskola, Lillekärr Norra 104 förskola, Lillekärr Norra 130 förskola, Solhagagatan 136 förskola.

GRUNDSKOLOR

Kärraskolan F-9, Klarebergsskolan 4-9 och Lillekärrskolan F-3.

OMRÅDESGUIDE HISINGS KÄRRA

SOM EN EGEN LITEN BY MED NÄRHET TILL STORSTADEN

De flesta ”Kärra-bor” säger, om du en gång har bott i Hisings Kärra så är chansen stor att man någon gång återvänder. Ett omtyckt område som passar alla olika åldrar. Området har en mix av bostadsrätter, radhus och villor.

Mysterna, ett nybyggt område som till stor del består av nybyggda villor och radhus växte fram på allvar från 2005. Området omgärdas av vacker natur med beteshagar, fågelreservat och Svankällan våtmarkspark.

Fyrbenta vänner som stärker gemenskapen
Clarebergs Ridklubb är en av Göteborgs större ridklubbar. Ta lektioner, en långtur i naturen eller varför inte lite mer tempo ute på terrängbanan. Samspelet mellan häst och människa kan få även den stressigaste dagen att lugnt sänka tempot.

Naturpärla uppe vid Gerrebacka
En grusväg tar oss runt hela sjön. Några bryggor uppenbara sig och huvuddammen är fylld av fisk. Lugnet infinner sig. Det enda som hörs är fågelkvittret och suset i träden. Det sägs att Svankälla Våtmarkspark är en av Göteborgs bästa platser för fågelskådning. Vi har själva inte testat men låt oss veta om det stämmer.

Vi kastar en boll för idrotten
Att handboll är Hisings Kärras stolthet när det kommer till bollsport går inte att ta miste på. Kärra HF är handbollsföreningen som sätter spår. Under säsongen 2017/18 spelar damlaget i Allsvenskan och herrlaget i Division 1 Södra.

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär