MAJORNA

NÄRSERVICE

I Majorna hittar du matbutiker såsom ICA Supermarket, Lidl och Hemköp. Vidare erbjuds speceributiker med inriktning mot ekologiska produkter, grönsakshandlare, fiskbutik och bageri (även glutenfritt).

KOMMUNIKATIONER

Smidigaste sättet att ta sig till och från Majorna är med spårvagn. Här trafikeras spårlinje 3, 9 och 11 samt buss 90.

FÖRSKOLOR

I Majorna finns det gott om förskolor. För att nämna ett par stycken finns bland annat: Fridhemsgatan 33 förskola, Kennedygatan 1 förskola, International Preschool, Lotsgatan 3 C förskola, Bergaborgen och  Ekedalsgatan 24 förskola.

GRUNDSKOLOR

Fjällskolan F-9, Freinetskolan Bild & Form F-9, Karl Johansskolan F-6, Kungsladugårdsskolan F-6, Nordhemsskolan åk 4-9, Oscar Fredriksskolan F-6, Hagaskolan F-5, Snitz resursskola, Sannaskolan åk 4-9, Ryska skolan F-6

Områdesguide Majorna

TILLBAKALUTAD ATMOSFÄR FÖR DEN SOCIALA

I Majorna finns det en anledning att möta upp vännerna i varje kvarter. Här hittar du Göteborgs svar på arbetarkvarter som omvandlats till trendigt med en något alternativ touch. Det är jordnära, socialt och gott om restauranger. Här finns också ett fint kulturutbud samtidigt som du befinner dig på gångavstånd från Slottsskogen. En plats för alla generationer att trivas på helt enkelt.

Spanskt möter japanskt för kräsna smaklökar
Hoze, en restaurang med bara 6 sittplatser, förtjänar väl sin hausse – inte bara för att det är svårt att få bord. Seriös kärlek till matlagning i en spännande fusion kan du uppleva på Stigbergsliden 17.

Kvartershak för vardagsmiddan
Tullen har dykt upp lite här och var i Göteborg, men trots att det är en kedja finns känslan av kvarterskrog alltid närvarande. Ett perfekt ställe att slinka på efter jobbet när middagsinspirationen tryter. Stort ölsortiment och bra husman. Som hos mamma fast annorlunda.

Barnsligaste poolhänget i stan
Har du barn så är Plaskis på Mariaplan ett givet utflyktsmål en varm dag. Här är det lagom djupt vatten (jättegrunt) så föräldrarna kan ta det avslappnat i gräset. På vår och höst trivs större barn här så det är en skatepark resten av säsongen.

Göteborgs lunga – din bakgård
Nåväl, du får dela Slottskogen med alla andra som suktar efter grönska. Men oavsett om du vill ha en sommarpicknick med vännerna, ta en motionsrunda eller mata änderna så kommer du trivas här. Har du småttingar är barnens zoo en garanterad höjdpunkt som kan besökas om och om igen. Passa på och titta när sälarna eller pingvinerna få mat – toppenunderhållning.

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär