TUVE

LIVSMEDEL

På Tuve Torg finner du ett erbjudande av mataffärer (Willy:s Hemma och ICA Supermarket), restauranger, hårvård, blomsterbutik, bibliotek, vårdcentral och apotek.

KOMMUNIKATIONER

I Tuve har du stombuss 17 som snabbt tar dig till Göteborgs Centrum/Östra Sjukhuset. Vidare trafikerar buss 145 som tar dig till Volvo Torslanda. Buss 47 har sin slutstation på Hjalmar Brantinsplatsen och går via Backa Industriområde.

FÖRSKOLOR

Grinnekullegatan 250 förskola, Västra Tuvevägen 50 förskola, Glöstorpsvägen 26 förskola, Svenska kyrkans förskola Tufvan (Tuve Torg), Nolehultsvägen 20 förskola, Tångenvägen 11 förskola och Frida föskola.

GRUNDSKOLOR

För årsklass upp till F-6 finns Gunnestorpsskolan (nära Hisingsparken), Tångensskolan ( i norra delen av Tuve) samt Fridaskolan (vid St Jörgen Park). Högstadiet finns på Glöstorpsskolan (7-9, i centrala Tuve).

Områdesguide Tuve

TUVE

Tuve ett område för dig som uppskattar närhet till natur, men samtidigt vill ha nära in till stadskärnan. Tuve är en grönskande stadsdel som är under exploatering. I Tuve finns bostadsrätter, ett område med hyresrätter (Norumshöjd) villor och radhus.

Det är ett lugnt och trevligt familjeområde med närhet till skolor och dagis.Det finns flertalet skolor att välja på, bland annat Gunnetorpsskolan för de yngre, Glöstorpsskolan för de lite äldre. Varför inte ta en promenad i den grönskande Hisingsparken?

I närheten ligger Tuvetorg med varierande utbud av affärer och service. Butiker som Ica supermarket och Willys Hemma.

2 Tips om Tuve

1. I södra Tuve finner du Hisingsparken som är Göteborgs största park. Här finns gott om gångvägar och stigar. För den hurtige finns belysta motionsspår. Intill parken ligger Tuvevallens gym & motionscentrum där även möjlighet till massage och flera friskvårdstjänster finns.

2. Kättilsröds 4-H gård ligger i Norra delen av Hisingsparken, där du kan umgås med djur som kaniner, getter och hästar.

Ert Nya Hem Fastighetsbyrå

Kontaktformulär